Weekend, Junior Parade en laatste 'werkdag' - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu Weekend, Junior Parade en laatste 'werkdag' - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu

Weekend, Junior Parade en laatste 'werkdag'

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Bianca

23 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Halooaaa allemaal!

Hoe gaat het in het koude kikkerlandje? Zoals beloofd zal ik vandaag mijn afgelopen weekend beschrijven en wel te beginnen met vrijdag. Ik probeer nu het schrijfritme weer op te pakken, maar het blijft moeilijk om elke dag tijd vrij te maken. Na morgen zal dit zeker zo zijn, want we hebben vakantie en de Carnival is in volle gang. Het is dus met recht een feestweek tot de dag dat we weg zullen gaan.

Vrijdag 20 april:
De vrijdag was een drukke morgen. We zijn vroeg opgestaan, omdat we nog een aantal dingen moesten regelen.
Rond half 1 zijn we vertrokken naar Simpson Bay om daar heerlijk een dagje te vertoeven in de zon, want dat doen we nog niet vaak genoeg natuurlijk! Omdat Melinda komende drie stage dagen alleen voor de klas stond, zijn Laura en ik alleen op pad geweest. Eenmaal op Simpson Bay hebben we onszelf getrakteerd op heerlijke vruchten smoothies en een zalm wrap met sla, komkommer en tomaat. Daarnaast hadden we bruchetta’s met geitenkaas en tomaat en kappertjes besteld die ook overheerlijk waren. Zo hebben we van half 1 tot half 6 op het strand gelegen en af en toe een wandeling over het strand gemaakt, waarbij ik gek ging doen op een soort lambada muziekje en dansend over het strand ging in mijn eentje.
Na ons strandavontuur reden we de hoofdweg van Simpson Bay op en JA HOOR! De brug stond open.. Laura en ik hadden beide geen zin om 45 minuten in een file te staan en zijn toen helemaal omgereden via Maho naar Marigot en toen naar huis. Dit is een rit van 45 minuten en eigenlijk waren we dus even snel. Maar.. je hebt het niet zo in de gaten, omdat je door kunt rijden.
Toen we thuis kwamen waren Melinda en haar vader al bezig de masala kip op te warmen die we nog over hadden van woensdag. Na dit avondmaal, zijn Laura en ik nog even naar de supermarkt gereden. Daar hebben we twee pakjes Carib bier gekocht om mee te nemen naar Bart en Daan waar we die avond zouden chillen. Het was als een bedankje, omdat ze ons met iets hadden geholpen. Toen we dat eenmaal klaar hadden zijn we ons snel gaan omkleden en klaarmaken voor een nieuwe stapavond.
Dit is het ena laatste weekend dat we meemaken in Sint Maarten en aangezien het volgende week Carnival is, zou dit de laatste ‘’normale’’ Soggy avond worden voor ons.
Toen we klaar waren zijn we naar Bart, Daan en Fenna gereden. Hier hebben we gezellig iets gedronken en zijn we samen met nog wat andere mensen (die wonen bijna naast hun in een studentenhuis) uit geweest.
Daan was deze avond de BOB voor ons, omdat wij al 3 keer voor hen hadden gereden en hij dus bij ons in het krijt stond. Bart had zijn schuld afgelopen dinsdag al afgelost door toen voor ons te bobben.
Uiteindelijk zijn alleen Laura, Daan en ik uit geweest van ons groepje, omdat de rest niet wilden of geen zin had of andere plannen had. Ook twee andere waren nog mee uit Frontstreet bij ons in de auto en onderweg hebben we zo gelachen om de rijkunsten van Daan. Hij parkeerde hem ook precies in een gat, waardoor 1 passagier er niet in/uit kon stappen echt hilarisch gewoon!!
Het was een erg leuke avond en ik heb me dan ook kostelijk vermaakt. Na het stappen zijn Daan, Lau en ik nog naar de McDonald’s geweest, want Laura vond het maar niet eerlijk dat Daan en ik dat vorige week ook hadden gedaan en wilde ook McDonald’s eten hahaha. Daarna zijn we naar huis gegaan en zijn we in ons bedje gekropen, om naar dromenland te gaan.

Zaterdag 21 april:
Voor de zaterdag hadden we nog niet echt een planning. Melinda zou samen met haar vader naar Pinel Island gaan, maar wij wisten nog niet echt wat we zouden doen. Uiteindelijk hadden we met Daan afgesproken rond half 11 om naar Simpson Bay te gaan en bij Karakter iets te drinken en een dagje heerlijk bakken in de zon.
Nadat we Daan hadden opgehaald begon het te regenen, maar echte die hards als we zijn.. WIJ GAAN NAAR HET STRAND! Toen we aankwamen bij karakter (strandtent) was het gelukkig droog en hebben we heerlijk gelegen en wat lekkers gedronken en gegeten. Rond 2 uur zouden Fenna, Bart en de vriendin van Bart ook naar het strand komen. Vlak voor ze kwamen kwam er een regenbui naar beneden en zijn we gauw gaan schuilen onder het afdakje. Het was erg gezellig om met z’n alle lekker op het strand te liggen en het gezellig te hebben.
Tussen neus en lippen door nog eens een bui gehad, maar toen zijn we gaan schuilen onder de parasols. Dat ding is multifunctioneel zoals je al merkt. De rest van de dag was er een lekker zonnetje en dat is het leven hier.

Rond half 5 vertrok de rest en bleven we weer met z’n drietjes achter. Aangezien Melinda niet thuis at, maar lekker uit eten ging met haar papa. Hebben Laura en ik ook maar besloten om uit eten te gaan. Daan zou meegaan en met de andere overleggen wat zij wilde doen. Gelukkig zagen die het ook wel zitten om met deze twee aanwezige personen iets te gaan eten dus dat kwam helemaal goed!
We zijn ons gaan omkleden en half 8 zouden we bij Green House in Simpson Bay gaan eten. Hier hadden we nog niet gegeten, want wij gingen altijd naar Philipsburg om daar te eten. Het restaurant was nog mooier dan in Philipsburg en het was een heerlijke en gezellige avond met veel lol! Ik had de zwaardvis weer besteld en het smaakte echt heerlijk. Daarna de avond afgesloten op Laura en Bianca style! Namelijk met …. (je raadt het al) … COCKTAILS!
Toen we in de auto zaten heb ik nog een grapje uitgehaald met Laura. Zij moest nog even uitstappen om iets te doen en de auto stond op een schuine helling. Net toen ze wilde instappen ben ik steeds een stukje verder gereden met de auto en ik kwam zelf niet meer bij van het lachen. Zij zelf ook hoor! En de anderen die achter ons in de auto zaten gingen ook helemaal stuk !!
Jammer dat god dan weer onmiddellijk straft, want net toen ik wilde wachten ergens reed ik van een hele hoge rand en je hoorde het onder te auto helemaal schaven. Oepsie!! Gelukkig was er niets aan de hand en konden we achteruit.. ooh nee toch niet, dan hoorde je het geluid weer. Dan maar vooruit en heel zachtjes.. Eindelijk konden we weer verder. Die avond hebben we nog wat bij ze gedronken en om 11 uur zijn we naar huis gegaan, want we waren HE-LE-MAAL gesloopt! Zo een feestweek eist wel iets van je energie! Ik heb die nacht heerlijk geslapen en heb even wat uurtjes extra gepakt.

Zondag 22 april:
De dag dat mijn beste vriendje jarig was!! Allereerst een whatsapp gestuurd en samen met Laura gezongen voor Sven en verstuurd over whatsapp. Ja Sven sta je zelfs 2x in mijn verslag!
Daarna ben ik om half 9 gaan skypen met mijn ouders. Het was erg leuk en ik ben ook weer bijgepraat met het nieuws. Hoor je ineens dat het kabinet is gevallen. Sjonge jonge. Ja met skype hoor je zelfs dat soort dingen.
Na het skypen zijn we gaan aankleden en zijn Laura en ik naar Maho Beach gereden. Melinda zou met haar vader naar de kerk gaan en daarna Mullet Bay onveilig maken.
Eenmaal op Maho Beach kwamen we Daan tegen. Hij stond te wachten op zijn ouders/broertje die met KLM zouden aankomen. Goh wat deed dat me denken aan het moment dat ik het vliegtuig van mijn ouders zag landen. Een prachtig gevoel en je voelt je zo gelukkig van binnen! Te mooi om te kunnen beschrijven. Ja pap en mam, mis jullie wel een beetje. Maar wil nog steeds niet weg!!
We hebben totdat het vliegtuig kwam ons heerlijke broodje kroket gegeten en zijn daarna naar huis gereden. We wilden namelijk kijken bij de Junior Parade van de Carnival, dit is een parade voor de kinderen en die zijn dan ook allemaal verkleed in mooie kostuums en dansen achter wagens.
Toen we thuis waren was het half 12 en hebben Laura en ik nog een grote schoonmaak gehouden. We hebben alles schoongemaakt, alleen moet het dweilen nog wel gebeuren. Ook hebben we het beddengoed gewassen, zodat we in de avond weer een schoon bedje hadden. Zelfs de nachtkastjes en de rommel van Melinda hebben we opgeruimd :P haha sorry schat! Ze heeft nu beloofd het netjes te houden dus we zijn benieuwd haha!
Om 1 uur zijn we vertrokken naar Philipsburg.
Eerst hebben we even door de stad gelopen en een paar winkeltjes binnengelopen. Ook hebben we een T-shirt gekocht voor als we het vliegtuig uit komen lopen, alleen was ik weer zo blond om de verkeerde maat mee te nemen. Kom ik de volgende dag terug ligt het shirt niet meer in mijn maat. Dan dinsdag maar weer terug.
Verder hebben we wat gedronken op een terrasje en vooral lopen wachten tot de parade begon.

Om half 5 kwam de parade eindelijk door de Frontstreet heen. Alle kinderen waren prachtig verkleed en hadden zich flink uitgedost. De mooiste kleuren en kostuums kwamen voorbij met veren en andere attributen. Er liepen veel begeleiders mee en de leerlingen hadden verschillende dansjes. Als je dit feest meemaakt, dan snap je waarom de kinderen hier zo ver zijn in de seksuele ontwikkeling. Zelfs kinderen van 8 a 9 jaar dansen al op de manier dat hun moeder danst en dat alles aan het schudden is. Je zou als moeder in Nederland niet willen dat je kind zo danst, tenminste… ik niet!!!
Toch blijft het grappig om te zien. De kinderen poseren ook echt voor je als je met je kamer staat en ook kun je het humeur van de gezichten aflezen. De parade duurt zo een 5 uur en het is dan ook begrijpelijk dat sommige gezichten op onweer staan.
Wel was het al het wachten meeeeer dan waard. Ook heb ik nog een aantal kinderen van stage gezien. Ze liepen niet mee, maar waren wel aan het kijken naar de parade en wat leuk om ze ook eens te zien in hun eigen kleding.
Na de parade zijn we naar huis gegaan, want onze benen waren verzuurd van het staan de hele dag. Thuis zijn we neergeploft op bed en 5 minuten later kwam Melinda ook thuis.
’s Avonds hebben we groentesoep gegeten, die Melinda had gemaakt! Heerlijk zeg. Ondertussen heb ik mijn cadeautjes voor stage nog ingepakt, zodat ik die maandag mee kon nemen en heb ik het verslag getypt wat ik er gisteren op heb gezet.
Een erg leuke dag en ben daarna naar dromenland gegaan.

Maandag 23 april:
Vandaag was de laatste dag dat ik stage liep in de klas van Rosita. Morgen gaan we naar de dierentuin en daarom heb ik mijn afscheid al op deze dag gevierd.
We zijn begonnen met de weekopening en Bart, Fenna, Daan en de vriendin van Bart hebben gekeken bij ons op school. Ze vonden het erg leuk om mee te maken en gingen daarna door naar hun eigen stage.
Daarna zijn we begonnen met een geheim voor Melinda. Laura en ik hebben een kaart gemaakt, waarin alle kinderen uit de klas van Melinda iets hebben geschreven. Haar mentor was dit denken wij vergeten en omdat ze het niet leuk vond hebben wij deze taak op ons genomen. Ze had gelukkig niets door en vond het erg leuk dat we dit geregeld hadden! Wat kan zij dan stralen zeg :D haha.
Na het regelen van de kaart ben ik wezen kijken in de groep van Laura. Ik wilde toch weten hoe alles te werk ging in een bovenbouw groep in Sint Maarten en ook omdat ik de leukste verhalen van Laura heb gehoord werd ik behoorlijk nieuwsgierig.
Het was echt helemaal leuk en ik heb me kostelijk vermaakt. De mentor van Laura is zo leuk en heeft van die heerlijke opmerkingen naar de kinderen toe. Op een gegeven moment zei ze: ‘’Ik zal voor één keer aardig doen en de taalles uitleggen’’, waarop een jongen zei: ‘’dat lukt u toch niet’’ hahaha nou je kon me opvegen en Laura ook. Echt zo heerlijk om te kunnen lachen met kinderen.
Na het observeren gingen Laura en ik samen met 4 kinderen staartdelingen oefenen. Ik twee en Laura twee. Ik had Raphael en Malcom. Raphael hield ervan om zelfstandig verder te werken en alles op zijn eigen maniertje te doen. Hij had een andere manier van uitrekenen en toen ik zei wat hij deed, zei die: ‘’Dat is de Engelse manier, juf’’ haha oh bestaat die ook dan? Hij zei: ‘’Ik ga het u showen ja.. haha heerlijk die opmerkingen.
Ik heb nog hard gelachen om het woordje showen! Later hoorde ik van Laura dat hij had gevraagd wie ik was, omdat ik wel een leuke juf was. Haha nou altijd leuk om te weten :D

Na het kijken in de klas bij Laura en haar mentor, ben ik samen met Laura de klassen rond gegaan met M&M’s voor de leerkrachten, omdat wij morgen weggaan en ik niet op school ben door de dierentuin. Zo hebben we iedereen nog even gezien en morgen zullen we echt afscheid nemen. Daarna ben ik in mijn eigen klas gebleven. Na de tweede pauze heb ik samen met de kinderen een groepsfoto gemaakt met twee klassen en mijn mentoren. Als aandenken aan mijn stage hier op Sint Maarten. Nog best een gedoe om 50 kinderen op de foto te krijgen. Maar het is gelukt en Laura heeft een stuk of 30 foto’s gemaakt, dus dat is wel erg leuk!
Ook heb ik vandaag mijn afscheidscadeautje gehad in de groep van Rosita. Alle leerlingen hadden een tekening gemaakt en iets voor mij geschreven op een blaadje. Deze blaadjes zijn gebundeld tot een boekje met een leuke voorkant erbij. Daarnaast heb ik een fotolijstje gekregen van een foto van de klas met daarop: Sint Maarten memories. Echt super leuk!! En nog een peper en zout stelletje van schildpadjes. Wat een verwennerij weer zeg! Ik zal de kinderen zeker gaan missen hier, maar gelukkig heb ik morgen nog de tijd om ze lekker te knuffelen!
Ook de cadeaus die ik gaf vielen in de smaak bij mijn mentor en de kinderen. Mijn mentor was het meest blij met de stroopwafels uit Nederland. Ze is namelijk GEK op stroopwafels en daar kan ze geen genoeg van krijgen haha.
Kortom een erg leuke ena laatste stagedag!

Na stage zijn we naar Winair gereden om de tickets voor SABA te boeken. We wilden alle drie toch wel graag naar het eiland, want wanneer zou je daar weer komen. Je kunt zowel met de boot als het vliegtuig, maar wij zouden perse met het vliegtuig gaan! Je hebt namelijk de kortste landingsbaan ter wereld op Saba en dit willen wij natuurlijk meemaken. Ze hadden gelukkig nog plek en we hebben de tickets voor aanstaande zondag!! WIJ GAAN NAAR SABA TOE!!
Op Saba zullen we een hike gaan doen, naar de vulkaan en verder invulling moeten we nog bepalen.
Na Winair zijn we naar Philipsburg gegaan om daar nog wat inkopen te doen en daarna zijn we naar de supermarkt gereden en ben ik begonnen met het avondeten. Kip Madras stond op het menu en gelukkig had ik twee pakken gemaakt, want het ging allemaal op!!

Morgen staat er weer een drukke, maar leuke dag voor de boeg. Mijn laatste stagedag van mijn grote avontuur in Sint Maarten. Ik ben benieuwd wat de dag me zal brengen en ik weet nu al dat ik dit alles erg ga missen. Gelukkig zijn we nog 10 dagen op Sint Maarten en daarna gaan we weer een nieuw avontuur aan op Curaçao voor 16 dagen :D!
Maar nu eerstt.. De dierentuin! Waar ik ook wel zin in heb morgen.

Veel liefs en een dikke knuffel vanaf Sint Maarten
xx Bianca.

• 24 April 2012 - 06:29

Mama:

Wat een pracht verslag. Je hebt jezelf overtroffen. Je kriijgt als lezer de indruk dat je er zelf bij bent. Je kunt altijd nog schrijfster worden als juf je niet meer bevalt.

Te gek, dat jullie naar Saba gaan (een nog kortere landingsbaan!!!).

Jammer dat wij niet wat later zijn gegaan, want het Carnival is toch wel iets bijzonders. Wat een kleuren hebben die kinderen aan.

Geniet en maak veel foto's op Saba.

Groetjes aan allemaal.

Liefs, mama

Love you!!!

• 26 April 2012 - 09:28

Marit:

Hee liefiee!
    Leuk verslag! En leuke foto's. Lijkt me erg leuk om een carnival mee te maken!
    Geniet nog van je laatste dagen op Sint Maarten!
    Ik heb mijn koffers ook gepakt, en vertrek over anderhalf uur naar het vliegveld. Ik kan dan een weekje niet appen en internetten dus dan weet je hoe het komt dat je niks van me hoort!

dikke kus! xxxxx

• 26 April 2012 - 11:57

Bettien:

Hoi Bianca,

Je stage zit er al weer op. dat is snel gegaan zeg! Nu nog maar even een paar weken lekker genieten van je vakantie. Heel veel plezier!!!!!

Liefs,
    Bettien

• 27 April 2012 - 07:59

Papa:

Hoi Bianca,
    Wat heb je een leuk beeldend verslag van het afgelopen weekeinde met de Junior Parade gemaakt! Dat belooft wat voor het komende weekeinde: het hoogtepunt van het carnaval op Sint Maarten.
    Wist je dat één van de uitleggen van de herkomst van het woord "carnaval" is dat het van het latijnse "carrus navalis" is afgeleid hetgeen betekent "scheepswagen in optocht" (naast de letterlijke vertaling van het italiaanse "carnevale" = vastenavond, de tijd van onthouding van vlees).
    Dat "lentefeest" is op Sint Maarten in 1970 ooit door het Oranjecomité naar de periode met Koninginnedag verplaatst om het toeristenseizoen op het eiland te verlengen.
    Dus op 28 april de Jóuvert Morning Party (een "pyjamaparty" die om 4 uur 's-ochtends begint en op 30 april en 1 mei de optocht met praalwagens door Frontstreet! Wat heerlijk om daar foto's van te maken. Heb je al een overzichtsfoto van dat feestterrein Carnival Village?
    En dan zondag de vlucht naar Saba, het kleinste eiland met de 870 meter hoge Mountain Scenery (een mooi uitkijkpunt vanaf de top van die vulkaan).
    Ik wens jullie alledrie een fijn weekeinde toe, maar let vooral in die grote menigte goed op je spullen en op elkaar!
    Veel liefs van
    Papa
    XX

• 28 April 2012 - 02:49

Daan:

Bianca, bedankt dat mijn rijkunsten nu ook in je Blog staan, nu weet iedereen hoe slecht ik rij! Maar we zijn wel veilig weer thuisgekomen :)...