Sportdag, de kerk en oudergesprekken
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Bianca
03 April 2012 | Nederland, Amsterdam
Hoi Hoi Allemaal!!
Zoals ik al had aangegeven gaat elke dag een verslag niet meer lukken. Als mijn ouders weg zijn dan zal ik weer elke dag een verslag maken.
De afgelopen dagen is er veel gebeurd. Ik heb maandag de sportdag meegemaakt op school en vandaag zijn we naar de kerk geweest met de kinderen. Ook ben ik bij de ouderavond geweest en ik kan je vertellen dat dit iets anders gaat dan in Nederland.
Maandag: sportdag!!
Maandag stonden we iets later op dan normaal. 06:15 ging de wekker. De sportdag zou namelijk half 8 beginnen en we hadden geen zin om 07:00 aanwezig te zijn daarvoor. Wat is dat heerlijk 30 minuten langer blijven liggen zeg. Uiteindelijk kwamen wij om kwart over 7 aan bij de sportdag.
De sportdag was met alle groepen van de school. Allereerst werden alle kinderen verdeeld over 31 groepen over 28 spelletjes. In elk groepje zat 1 leerling van elke jaargang. Hierdoor krijg je in elk groepje iemand van een andere leeftijd en zitten de kleuters ook bij groep 8-ers. Elke groep had een eigen dierennaam, zodat je de groepen makkelijk kon onderscheiden.
Na de indeling werden alle leerkrachten verdeeld over de verschillende spellen. Omdat ik mank liep (ik had namelijk mijn enkel tot 2 keer toe verstuikt zondag) zijn Laura en ik samen bij een onderdeel gaan staan. Wel zo gezellig haha. We hadden het water-doorgeefluik spel. Wij hadden natuurlijk het leukste spel en de kinderen waren ook lekker enthousiast. De kinderen moesten bij dit spel in twee rijen gaan staan (team vs team) en kregen een beker met water die doorgegeven moest worden. Dit kon op verschillende manieren: Onder je benen door, over je hoofd heen of langs de zijkant van je lichaam. Wij bepaalden hoe de beker doorgegeven zou worden.
Vanwege de allerkleinste onder ons hebben wij ervoor gekozen om het spel eerst in het Nederlands te vertellen en vervolgens in het Engels. Omdat we dit voor ons portfolio konden gebruiken hebben wij ervoor gekozen om de leerlingen uit groep 6,7 of 8 de uitleg te laten vertalen voor de kleinste kinderen. De leerlingen vonden dit erg leuk om te doen en waren helemaal trots dat ze assistent mochten spelen. Er waren in totaal 18 rondes en de ene ronde was nog niet begonnen of er werd alweer afgefloten. Laura en ik hebben toen zelf een tijd ingesteld en doorgegaan tot wij het goed vonden. De ene ronde was nog leuker dan de andere. Laura en ik waren super fanatiek in ons spel en kregen de leerlingen ook mee in ons enthousiasme. Elke ronde hadden we ons eigen team, zodat ze tegen elkaar moesten strijden haha. Ik moet zeggen.. na 9 rondes heb je het wel even helemaal gehad met hetzelfde spel en dit gevoel had Laura ook. We zijn toen beland op de bank, zonnebril op en we zijn gaan wachten tot de groepen eraan kwamen. Om kwart over 11 ging de bel en kwamen alle kinderen naar voren gerend. Oh het was afgelopen.. Nu al.. Alle groepen gingen lopend naar school, het is ongeveer 10 minuten lopen. Omdat we langs een hele drukke weg moesten en de kleuters ook meeliepen, heeft de politie de weg afgesloten, zodat wij rustig konden lopen. Het afzetten was volgens mij niet makkelijk want het duurde en het duurde maar..
Uiteindelijk is de weg afgezet met aan de ene kant een politiewagen en aan de andere kant een politiemotor. Wij konden dus rustig en veilig naar school lopen dit tot ergernis van de mensen in de auto’s die op ons moesten wachten.
Eenmaal op school was ik wel erg blij! Eindelijk wat schaduw!!!
In de middag hebben de leerlingen lekker tv gekeken en zo hadden mijn mentor en ik ook even wat rust. Dus je hoorde mij niet klagen haha.
In de middag ben ik met mijn ouders naar Plum Beach geweest. Dit op aanraden van Laura en Michel die hier zondag waren geweest. Op de weg daar naartoe zijn we langs een villawijk gereden waar je U tegen zegt! Woow het verschil arm en rijk is echt zo goed zichtbaar hier. Het strand as heel rustig, maar wel erg mooi. Ook de snorkel is weer uitgeprobeerd. Kortom het was een leuke dag!
Dinsdag:
Vandaag gingen we naar de kerk met de hele school. Ja ja wat een drukke week! Melinda, Laura en ik zijn lopend naar de kerk gegaan, maar mennnn wat een hitte!! Alle leerkrachten zijn hier erg trots op ons en hebben er respect voor dat wij lopend naar stage komen en zelfs naar de kerk. Ze vinden dit te ver om te doen in ‘deze hitte’ haha. In de kerk hadden we de leuke pastoor (geloof dat je dat zo noemt) die we ook de allereerste keer in de kerk hadden met mevrouw Rovelet.
In de kerk werden ook heel veel liedjes gezongen en ging eigenlijk alles net zo als de vorige keer. De pastoor maakte veel grapjes en je merkt dat dit de kinderen enthousiast maakt. De leerlingen waren veel meer aan het opletten dan de vorige keer toen we de chinees hadden als pastoor. Ik noem hem de versie: ‘Han Ling Tan’ van Wiskunde op de Meergronden haha. Hij lijkt er namelijk echt op.. Ik dacht het al en toen mijn moeder hem zag zei ze precies hetzelfde. Grappig zeg.
Vandaag hebben we verder niet zoveel gedaan. Trouwens.. Ik heb vandaag mijn eerste verjaardag meegemaakt in de klas. De leerlingen mogen op hun verjaardag in hun eigen kleding komen, zodat iedereen kan zien dat ze jarig zijn. Over de traktaties blijf ik me verbazen. Een partybag met chips/koekjes/bellenblaas/jojo/spiraal/lolly en winegums erin. Ja het is echt waar dit krijgen de kinderen. Ook kwamen er 3 andere jarige langs, waaronder een meisje met een doos pizza. Alle leerkrachten krijgen dan een slice pizza om half 12. Gelukkig had ik honger dus ging dit er wel in haha. Maar het blijft apart om pizza te krijgen op school. Daarnaast delen de leerlingen veel cupcakes uit als ze jarig zijn met room erop. Jammie!! Als ik al was afgevallen, dan zit dat er na vandaag weer aan haha. Maar goed het was lekker.
Ook ben ik vandaag begonnen met mijn Dutch Project in groep 3B. Ik heb het thema Nederland en heb vandaag de woordweb gemaakt die ik in 3A al had gemaakt. Toch grappig dat er dan dezelfde dingen uitkomen bij beide groepen.
Na stage ben ik samen met mijn ouders naar MAHO gereden om daar een bikini te shoppen. Het is een marineblauw/wit gestreepte bandeau bikini geworden en hij is superrrr leuk al zeg ik het zelf. Daarna heb ik mijn ouders afgezet en ben ik doorgereden naar huis, want om 5 uur begon de ouderavond op stage. De ouders krijgen dan het tweede rapport van de leerlingen. Het grootste verschil tussen hier en Nederland is dat de 10-minutengesprekken in Nederland helemaal worden ingepland en iedereen zich vasthoud aan de afspraak die gemaakt is. Hier is het normaal dat de ouders tussen 1 of 2 in de middag of tussen 5 en 7 in de avond binnen lopen, de schriften bekijken en een gesprekje met de leerkracht achterin de klas hebben. Dit is zo geregeld, omdat de mensen hier op Sint Maarten vaak niet op tijd komen en de afspraken dan in de soep lopen. Ik vond dit wel grappig om te horen en het verbaasde mij hoe goed dit ging. Ik heb er in ieder geval weer veel van geleerd en helemaal van de moeilijkere gesprekken.
Morgen zal ik in groep 3A de eerste les gaan doen voor mijn project. Deze les gaat over ‘het weer’ en dan vooral de sneeuw. Ik gebruik hiervoor het boekje: ‘’kikker in de kou’’ en ga de thematafel introduceren in de klas. Ook gaan mijn ouders mee naar stage en zullen zij zien waar ik al 6 weken aan het werk ben tijdens mijn verblijf hier. Ik ga ze eerst een rondleiding geven door de school en daarna zullen ze de les gaan kijken van mijn project die ik zal geven aan de kinderen. Ik ben erg benieuwd hoe ze het gaan vinden. Vandaag slaap ik bij mijn ouders, omdat dit makkelijker is met stage morgen.
Veel liefs,
Xx Bianca
Maandag: sportdag!!
Eenmaal op school was ik wel erg blij! Eindelijk wat schaduw!!!
Dinsdag:
Veel liefs,
Xx Bianca
04 April 2012 - 14:28
Ton Kloek:
Dag Bianca,
Mamma en Pappa op St.Maarten en gelijk zwijgt heel Holland stil,
Leuk verslag hoor, Melinda heeft het te druk met Dennis, maar zo blijf ik toch bijgetankt.
Nog veel plezier, de pps(powerpoint) moet nog eens door de molen, maar het is leuk werk, alles eens op volgorde proberen te krijgen
Lieve groet naar de tropen
Opa van Melinda
04 April 2012 - 15:04
Bettien:
Hoi Bianca, Henk en Yvonne,
Zo te zien genieten jullie met volle teugen, van de hereniging, drankjes en het mooie weer. Het is jullie gegund.
Liefs,
Fred en Bettien -
04 April 2012 - 16:51
Marininiee Hoedienie:
Liefiee!!
Leukk zo een sportdag!
En leuk van die oudergesprekken,, dat ze gewoon mogen binnen lopen haha!
Enne je had het al gezien op facebook he, ik heb de wiscat gehaald! JEEEJ en nu moet ik in de 4e periode me aan de gecijferdheid toets wagen.
Vandaag moest ik een presentatie geven en morgen het laatste tentamen.
En dan is het tijd om te relaxen haha!
Gezellig dat je bij je paps en mams slaapt!
Nou veel plezier weer! en ik lees morgen weer een nieuw verslag!
Dikke kus x -
04 April 2012 - 21:29
Nicole:
Hooi Bianca..
Kon ta bai?? ;-)
Wat een mooie foto's en leuke verslagen!!
Zo te lezen heb je het wel naar je zin daar!
Moest ik nog je haar komen doen:P Nu helemaal na het zien van die foto's, wat een lekker weer en een mooie stranden daar haha.
Geniet maar lekker van je tijd daar, en drink maar zon lekkere smoothie voor mij hahah
Groetjes Nicole -
05 April 2012 - 01:31
Dieeeuww:
Hee Mop!!
nog steeds leuk om de verslagen te lezen en leuk van die sportdag :D! sowieso hoor jij bij het leukste spel te staan natuurlijk! ghehe.
ik ben nu net terug van werk, dus had even tijd om je verslag te lezen :)!
Misschien moet je die manier van oudersgesprekken hier in Nederland ook is toepassen, zoals ik het lees is het best relaxed haha!
ik kijk uit naar je volgende verslag!
kusjesss! xxx -
07 April 2012 - 08:51
Opa En Oma:
Lieve allemaal.
Hier weer een berichtje uit Almere
Alles gaat hier nog zijn gangetje. Het is nu zaterdag 7 april, precies half elf in de ochtend. Oma en ik gaan straks naar Heemskerk. Gisteravond hebben we gezellig gekaart bij de buurtjes Hundt; dat doen we allang voor een soort spaarpotje. Het is de bedoeling dat we een keertje uit eten gaan, maar dat wordt elke keer door een of andere reden uitgesteld. Inmiddels hebben we als ruim 250 euro bijen gekaart. Daar kun je best een keertje van uit eten gaan nietwaar. Maar ja dit is voor jullie niet zo erg interessant lijkt ons zo. Dus zullen we het over jullie hebben. Alles gaat goed en gezellig bij jullie, blijkt uit jullie laatste reisverslag. Wij kunnen alleen maar zeggen dat we daar blij om zijn en wensen jullie samen nog heel veel plezier op Sint Maarten. Als je zo gezellig vakantie viert gaat die tijd toch wel snel voorbij , lijkt mij zo.Bianca, we hebben jouw ansichtkaart ontvangen. We vonden dat erg leuk van je en bedankt daarvoor. Heb jij inmiddels dat briefje ontvangen dat ik twee weken terug naar je heb gestuurd? He was eigenlijk meer bedoeld om te kijken hoelang de post onderweg is. Oma had gehoord dat het soms weken duurt voor je post ontvangt. Mogelijk is dat lichtelijk overdreven. Zoals we al hebben verteld is Steven morgen, de eerste Paasdag, bij Fred en Bettien. Tweede Paasdag is hij bij ons en gaan we gourmetten. Tot slot wensen wij jullie en de anderen de groeten van. Tos ziens of hoor en een dikke kus van Opa en Oma. Doei -
07 April 2012 - 17:52
Marjolein / Pabo:
Soms kunnen reisverslagen ook té leuk zijn. Het mag dus best wel iets minder, oké?! Ach, ik geniet er natuurlijk ook wel van. Interessant die verschillen in oudergesprekken. Groeten aan de andere meiden!
ps Het is hier in Almere dus héél koud.