Eerste dag lesgeven in groep 3B - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu Eerste dag lesgeven in groep 3B - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu

Eerste dag lesgeven in groep 3B

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Bianca

13 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Bon dia, Bon tardi of Bon nochi allemaal!

Ik voelde me vandaag stukken beter. Vanmorgen nog een beetje last, maar dit was al gauw weg op stage dus dat is mooi!

Vandaag weer een dagje stage achter de rug. We zitten alweer op de helft van de week. Over twee dagen alweer weekend. Ik moet zeggen dat gaat wel snel hoor.
Na het dagelijkse ritueel zijn we naar stage gegaan: LOPEND! en dit keer voor het eerst geen natte voeten gekregen haha. We hadden een zonnetje dat scheen, dus dat was wel erg lekker.

Op stage aangekomen zag ik gelukkig das Rosita weer beter was en kon ik mijn dag in groep 3B doorbrengen. We hebben snel besproken wat ik deze dag ging doen en ik heb twee lessen mogen geven. Een schrijfles en een taalles. Ik heb snel bedacht hoe ik deze lessen ging doen en maar wat geïmproviseerd.
De leerlingen zijn gestart in de kring en hebben daar het dagelijkse ritueel doorlopen: bidden, iets vertellen/laten zien, zingen en teloefeningen. Het bidden blijft een issue hoor. Ik vind het nog erg lastig en kan de tijd niet vinden om het our father even uit mijn hoofd te leren. Jaja, ik weet het.. ik zal er wat meer tijd in moeten steken. Ik heb hem in ieder geval nu opgezocht en zal het na dit verslag uit me hoofd leren haha.
In ieder geval... (ik dwaal namelijk weer af) gingen de leerlingen toen rekenen. Ik heb een groepje gekregen die ik ga begeleiden gedurende de periode dat ik hier ben, dus dat is wel erg leuk en het mooiste was nog dat mijn groepje het beste aan het werk was !! Yes yes haha. Na het rekenen heb ik mijn schrijfles gegeven. Ik heb de leerlingen de letter ''W'' aangeleerd. Eerst moesten ze verschillende woorden verzinnen met de letter en daarna deed ik de letter op het bord. De leerlingen mochten met hun vinger in de lucht de letter mee''schrijven'' erg leuk vonden ze dit wel haha. OH! ook nu heb ik mijn regel gebruikt en de leerlingen gebruikten hem de hele dag als ik of Rosita het stil wilden hebben. Daarna heb ik de letter nog eens fout op het bord geschreven en de leerlingen moesten zeggen wat er fout aan was. Ze waren erg enthousiast en ik had de aandacht van de leerlingen goed bij de les! Ook mijn taalles ging goed. Rosita was ook erg tevreden en vertelde aan het eind van de dag dat ze blij was dat ik niet bang was om boos te worden en goed weet waar ik mee bezig ben en dat ze daar erg blij mee is. Blijft leuk die complimenten.

Na stage zijn we boodschappen gaan doen en hebben we 'huiswerkdag' gehouden. Om een uur of 5 nog een rondje gelopen door de wijk hier en de buurt een beetje verkend. Is namelijk ook goed om in beweging te blijven, aangezien we een heuvel af moeten om naar beneden te gaan. Na onze wandeling hebben we met z'n drieën TACO'S gemaakt! naar het idee van Melinda. Oh het was zoooo lekker. Zondag eten we het nog een keer, jammie!
Na het eten opperden we het idee om te gaan kaarten en iedereen leek dat leuk. We hebben een potje 'gepest'. Eindstand: Laura en ik een gedeelde eerste plaats met 2 keer gewonnen en Melinda 1 keer gewonnen. Was wel erg gezellig!

Morgen geef ik de kring, schrijven en taal in groep 3B dus ik ben benieuwd. Oh ja en voor Als het goed is ga ik één keer bij Rosita op woensdag, aangezien ik maandag bij Eefje was. Vanaf volgende week de hele dag draaien op dinsdag en bij Eefje waarschijnlijk op donderdag. Nu al helemaal leuk.

Voor nu: AYO! (betekent doei in het Papiaments).
Veel liefs,
x Bianca

• 14 Maart 2012 - 01:37

Mike Handgraaf:

HEEEEY,

leuk om te zien dat alles zo goed gaat!!!!
    en je gaat zien dat je te horen krijgt in nl dat je anders praat!!! en dan ga ik gelijk krijgen!!!

en bianca is niet bang om boos te worden ....hmmmm
    daarom volgen ze je regel cker zo goed ;)

nu vraag ik me wel af: hoe heb je de letter W fout opgeschreven:p

super leuk deze verhaaltjes je bent een boeiende schrijfsters en hoogstwaarschijnlijk een boeiende juf voor die kids :D

ik weet verder niet meer wat ik kan zeggen want anders ga ik je toch alleen maar plagen....
    wacht weer op het volgende verslagg!!!

AYO - x

• 14 Maart 2012 - 08:58

Mama:

Leuk om te lezen dat het goed gaat in je klas en dat je regel om stil te zijn ook lukt.

Succes met het "Our Father" leren?

Dikke kus, mama

• 14 Maart 2012 - 18:09

Ingrid:

Lieve Bianca,

Gelukkig dat Rosita weer beter was voor jou en kon je, je draad met lesgeven weer oppakken.

Kaarten kan Laura als de beste. Wij kaarten altijd heel veel in de vakantie en dat deden wij al toen de klinderen al heel klein waren.

Jullie eten en drinken goed, dus is het niet verkeerd om even flink in beweging te blijven. Voordat jullie het weten hebben jullie totaal geen moeilijk meer om met jullie billen te schudden :).

Klinkt allemaal leuk meis,

Heel veel plezier en geef Laura maar een dikke kus van mij.

X

• 14 Maart 2012 - 19:02

Bettien Boesser:

Hoi Bianca,

Vandaag pas de tijd gehad om al je reisverslagen te lezen. Dat is wel even anders als de reacties van Martijn. Die blijven meestal beperkt tot 3 a 4 woorden! Wat ziet je klas er leuk uit en leuk het werken in die hoeken. Het lijkt mij trouwens ook niet verkeerd op een paar weken in dat lekkere klimaat door te brengen. Bovendien ook nog goed voor je alghele ontwikkeling en kijk op de wereld.
    Liefs, Bettien