Zorgeloos genieten! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu Zorgeloos genieten! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu

Zorgeloos genieten!

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Bianca

09 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Eloaaa iedereen!

Allereerst een goede morgen/middag of avond. Het ligt er maar net aan wanneer je dit verhaaltje leest.

We zijn vandaag begonnen met een soort van uitslapen. Hoe we moeten uitslapen zijn we een beetje kwijt. Ik was vandaag om half 9 wakker, dat is voor mijn doen nu uitslapen, aangezien we doordeweeks om 5:45 opstaan. We hebben ons snel aangekleed en zijn even op de laptop bezig geweest. Rond half 11 gingen we naar de supermarkt. We hebben met elkaar afgesproken dat we iets minder moeten gaan kopen, want het geld gaat er wel heeeeel hard doorheen. In 2 weken tijd al 800 euro kwijt! Daar zit dan wel de huur van de auto (2 maanden) en ons verblijf voor 1 maand bij in, maar toch.. We zijn dus op koopjesjacht gegaan! Eerst een rondje supermarkt om te kijken wat er in de aanbieding was. Toen nog een rondje gelopen om de aanbiedingen te pakken en natuurlijk ons favoriete middageten: een stokbroodje! We wilden 20 dollar per dag besteden aan de supermarkt en we zaten vandaag op 18!! Yeah mission completed.

Toen we thuis kwamen raakten we in gesprek met mevrouw Rovelet. Ze vertelde ons over het leven hier in Sint Maarten en hoe de mensen rond moeten komen. Een gemiddeld salaris hier is 1300 gulden, wat niet veel is en de mensen moeten hier verplicht als ze 60 jaar zijn met pensioen. Doordat Frances (mevrouw Rovelet) 15 jaar in Nederland heeft gewoond krijgt ze daar nog pensioen van, maar dit krijgt ze pas als ze 65 jaar is. Wat een gedoe zeg. Veel mensen verhuren daarom een deel van het huis om toch nog leuke dingen te kunnen doen. Daarnaast hebben mensen hier vaak 2 of 3 banen, zodat ze meer kunnen verdienen om hun gezin te onderhouden en daarbij ook nog eens een dubbele hypotheek. Best wel sneu om te horen en wat mogen we dan blij zijn dat we in Nederland het zo goed hebben.
Daarnaast vertelde ze ons ook over de orkaan Luis. Die in 1995 over Sint Maarten trok. We raakten hierover in gesprek, doordat wij ons afvroegen hoeveel je hier nu kwijt was voor zo een verzekering. Het blijkt dus 1600 dollar te zijn per half jaar! Dat is echt veel!! Helemaal voor de mensen hier, maar doe je dit niet dan heb je wel een probleem mocht de tragedie van 1995 weer gebeuren. In 1995 was het dak van het huis van mevrouw Rovelet eraf gewaaid en is een deel van Sint Maarten volledig met de grond gelijk gemaakt. Alle mensen over het hele eiland hadden schade aan hun bezittingen. De vliegvelden en de havens waren gesloten en daardoor was er weinig aanvoer voor de mensen. Er volgde plunderingen en wachtrijen voor het maken van van alles en nog wat. Best heftig, maar erg interessant om te horen. Met deze feitjes zal mijn broer dan ook blij zijn, aangezien hij aangaf dit meer te willen zien in mijn verslagen haha. Nou je ziet het ik ben ermee aan de slag gegaan haha.

Na dit gesprek zijn we doorgereden naar het strand in Philipsburg en hebben daar heerlijk 4 uur doorgebracht. JAJA het was namelijk weer heeeeerlijk weer!! Toen we net weg liepen kwamen we Ellen tegen. Ellen is een leerkracht in groep 4 op de Sister Magda School. Ze is Nederlands en woont hier voor 3 jaar woont. Ze zei dat we al lekker verkleurd waren en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen haha.

Eenmaal thuis aangekomen gingen we tonijnpasta maken. Eenmaal klaar bleek het wel erg weinig te zijn. We hebben ons bordje leeggegeten, maar zaten het eten letterlijk uit elkaars mond te kijken. Laura en ik zaten zelfs te azen op de pan, om die uit te mogen likken. HAHA! Toen zei Laura opeens: volgens mij hebben we nog honger! We moesten alledrie zo erg lachen! Niemand durfden het te zeggen, maar allemaal dachten we het. Toen maar het idee geopperd om naar de McDonald’s te gaan. Hoe we het hebben gedaan weet ik niet, maar een menu ging erin. Achteraf niet de beste beslissing, want we zijn allemaal een beetje misselijk en vonden het niet erg lekker. En wauww.. wat zijn die medewerkers hier chagrijnig, gelukkig hebben wij dat niet bij de mc hahaha!
We zijn maar gauw naar huis gegaan en hebben de McDonald’s voor de komende weken maar afgezworen.

Ik ben net gedoucht en ga me zo klaar maken voor ons eerste stapavondje! Morgen in mijn verslag zal ik dat verhaal verder vertellen. Dus .. to be continued! Haha
Welterusten en een dikke kus
X Bianca.

• 10 Maart 2012 - 02:06

Mike Handgraaf:

HEEEY

als eerst lekker verkleurd maar toch een beetje VERBRAND!!! dat staat weer niet in dit verslag he!!!
    als iedereen die dit leest ook even duidelijk wil maken dat bianca zich goed in moet smeren!!!! ;)

en heel slim om die kosten af te spreken voor de supermarkt maarja had ik ook weer niet anders verwacht

en nergens is de mac natuurlijk zo goed als bij t oor das gewoon logica :p

geniet van je avond en de rest van het weekend spreek je snel weer :D

XX

• 10 Maart 2012 - 04:34

Martijn:

Hey!

Elke ochtend lees ik trouw je reisverslag! Drie dagen weekend, school tot twee uur in de middag, elke dag 25 graden. Het klinkt als een zwaar leven :p

Kunnen wij niet twee weekjes wisselen? Hier hebben we prachtige files (over 10km doe je soms 2,5 uur), mooie stranden (open riool), lekker eten (je wordt ziek van al het eten op straat), goede taxi chauffeurs ( vallen in slaap tijdens het rijden ), schone stad ( het is net een vuilnisbelt) en goede accommodaties ( er lopen overal kakkerlakken rond). Klinkt goed niet?

Xx
    Martijn

• 10 Maart 2012 - 08:52

Peter G:

Ja oké McD viel tegen maaaaaar....je moet toch alles verkennen en testen om een goed beeld te krijgen van het schitterende eiland en de opgewekte McD personeelleden? Nu weet je dat je volgende keer iets meer tonijnsalade (of iets anders) moet maken :-) Nog even en dan kun jij je ouders weer in je armen sluiten en kun je ze meenemen naar bijvoorbeeld de McD hihihi...nee hoor...maar ik denk dat jullie drieen al geweldige gidsen zullen zijn voor de gene die overkomen. Nou maak maar lekker veel plezier en vergeet niet om daar voor 100% van te genieten! dit neemt niemand van jullie af. gr. Peter

• 10 Maart 2012 - 09:08

Peter G:

eeeeehhh......moet natuurlijk tonijnPASTA zijn....hihi...tis nog een beetje vroeg...hoewel...

• 10 Maart 2012 - 09:27

Mama:

Hallo lieverd,

Steven heeft gelijk, het is ook leuk om wat meer achtergrondinformatie over het leven op het eiland te lezen. Goed dat Frances daar zo leuk over kan vertellen.

Wat lees ik nu bij je trouwe fan Mike, ben je weer verbrand! Dat staat niet in je verslag, want je weet mijn reactie daarop. Koop nu maar eens snel een hogere factor, want wie zijn gatje verbrandt moet op de blaren zitten, nietwaar! Insmeren dus! Straks herkennen we jullie niet meer als jullie zo lekker bruin zijn geworden.

Wat zullen jullie straks prijsbewust zijn als je weer in Holland bent.

Voortaan maar een grotere pan tonijnpasta maken. Beter iets over dan vechten wie de pan mag uitlikken.

Nu, ben benieuwd naar je verslag over je stapavond.

Kus, mama

• 10 Maart 2012 - 10:54

Marit:

Hee biancieee!!!
    Je was daar toch om te leren?
    hihih ik wil ook wel zo een stage!
    Lekker feesten en beesten!
    Nee hoor skattie ik weet ook wel dat je hard aan het werk bent.
    Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
    Voor mij is het volgende week praktijkweek, dus zit lekker aan de lesvoorbereidingen,, pfff.. haha
    Jij bent nu lekker je roes aan het uitslapen. Las op fb al, dat het een leuke nacht was.. Zal morgen wel de details hier lezen.
    Nou ik ga aan me huiswerk en daarna werken bij mac.
    Zeg eerlijk jou leventje klinkt lekkerder haha!
    Love you xx
    p.s. we moeten snel skypen!
    xxxx

• 10 Maart 2012 - 15:06

Astrid Gooijer:

Hoi Bianca

Lekker dat je al een beetje bruin begint te worden.
    Leuk en leerzaam dat mevr. Rovelet jullie de verhalen over het eiland met de gewoontes van de bevolking met hun financieele beperkingen vertelt, je waardeert dan ook weer wat je hebt in ons landje.

Lekker genieten, fijn weekend.

Dikke kus, Astrid

• 10 Maart 2012 - 17:22

Romano:

Hoi Bianca,

Lees dat je je draai wel gevonden hebt!
    En ondanks het werken, toch leuke dingen doet. NICE!

Ben benieuwd hoe je het stappen vind, ik lees het wel.

Een leuke tent, waar veel nederlandse stagaires komen is de "sloggie dollar bar".
    En een goede discotheek is de Tantra in Philipsburg. Is te vergelijken met Men@work, maar dan leuker:P
    You'll see hihi..

Heel veel plezier dit weekend
    ciao