Op naar mijn tweede, eerste stage dag! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu Op naar mijn tweede, eerste stage dag! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bianca Bauer - WaarBenJij.nu

Op naar mijn tweede, eerste stage dag!

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Bianca

06 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Hallo luitjes!

Vandaag ben ik samen met Cycle 1 (de onderbouw) naar de kerk geweest. De kinderen waren erg druk, omdat de dag natuurlijk anders begon dan normaal. In de kerk ging het anders dan zondag, omdat het natuurlijk begrijpelijk moest zijn voor de kinderen.
De dienst duurde ongeveer een uurtje en daarna werden alle leerlingen naar school gebracht in de gele schoolbussen, waarvan je er in de ochtend wel 100 ziet rijden.

Tijdens de rekenles heb ik rondgelopen om de kinderen uitleg te geven bij opdrachten die ze niet begrepen. Erg leuk om te zien hoe de leerlingen hier rekenen. De leerlingen krijgen hier in groep 3 al klokkijken. Erg lastig vinden ze het wel, maar dat vond ik wel bijzonder. De rest van de dag verliep soepel en om 12:40 waren de kinderen klaar. Naderhand heb ik nog even met mijn mentor gezeten. Ik heb met haar afgesproken dat ik op de dinsdag de klas ga draaien, wat ik natuurlijk erg spannend vind. Daarbij krijgen de leerlingen op dinsdag godsdienst, maar dit wordt voor mij verplaatst naar de woensdag, omdat ik dit qua kennis al moeilijk zou vinden en laat staan in het Engels. Gelukkig had ze daar begrip voor en daar ben ik wel blij om. Misschien dat ik godsdienst wel wil geven als ik de groep beter ken en wat zekerder ben over mijn Engels, maar dat zien we dan wel.

Morgen zal ik beginnen in de groep van juf Eefje. Een nieuwe groep en nieuwe uitdagingen. Ik vind het wel leuk om twee groepen te doen, maar het begin is natuurlijk moeilijk. Ik heb al moeite met de namen van één groep, laat staan van twee groepen. Eefje gaf al aan dat het misschien beter is als ik mijn opdrachten in één groep ga uitvoeren, maar dat moeten we volgende week maar even bekijken. Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd naar de andere groep. Eefje vertelde mij dat de leerlingen al in de kring vroegen: When is de new Dutch teacher coming? Haha zelfs toen ik de klas even binnen liep vandaag zag je allemaal lachende gezichtjes, dus ik ben benieuwd haha.

Vandaag waren we om half 2 klaar en zijn toen snel naar huis gegaan hebben gegeten en zijn meteen door naar het strand te gaan. Hier hebben we lekker twee uurtjes gelegen en daarna JAWEL! stonden we weer voor de open brug... In totaal hebben we nu al meer in de file gestaan dan we hebben gereden haha.
In de avond heeft Melinda gekookt en het was lekker! Opgebakken aardappels met sperziebonen en een hamburger.

In de avond heb ik heel hard zitten twijfelen om dit verslag te schrijven, aangezien het veel tijd in beslag neemt en ik uiteindelijk maar drie reacties zie... dit is natuurlijk teleurstellend :P. Gelukkig bestaan de die-hard fans nog!! En omdat mijn ouders het ook zo leuk vinden om elke dag iets te horen heb ik het toch maar geschreven. Dus voel je aangesproken hahaha :P

Hugs 'n Kisses
x Bianca

• 07 Maart 2012 - 08:04

Selina:

Heey Moppie,
    Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Had ook nooit van je verwacht dat je naar de kerk zou gaan, maar zo zie je maar weer he. Lekker ook dat jullie dagen zo vroeg afgelopen zijn, en je dus nog wat aan je dag hebt!

Blijf je verslagen make hoor, ik zal reageren haha. Je site is al meer dan 4500 keer bekeken hoor! ik zeg snel een skype date?
    XXXX

• 07 Maart 2012 - 10:18

Astrid Gooijer:

Hoi Bianca,

Jij heb twee groepen, dat vind ik wel erg pittig, niet alleen veel namen, maar nog meer kinderen die je allemaal wel moet leren kennen, en individueel aandacht moet kunnen geven, dus het voorstel om de opdrachten in 1 groep te doen vind ik zo gek nog niet. Dan kies je voor jou de leukste (zal wel moeilijk zijn) of baseer je keuze op de leerkracht die je het meeste aanspreekt.

Ik vind het heel fijn te lezen dat het zo goed gaat met jullie alle drie en dat jullie zo goed presteren en zo goed in de smaak vallen bij zowel de leerkrachten als de leerlingen.

Gaat die brug op verschillende tijden open? Want als het op een vaste tijd is kunnen jullie miscchien de brugwachter(of gaat dit automatisch) vragen de tijden aan te passen voor de leukste teachers van St. Maarten. HaHA.

Ben benieuwd wat jullie morgen weer mee zullen maken, ik zal je volgen, dus maak er maar weer een leuk verslag van.

Dikke kus Astrid

• 07 Maart 2012 - 10:37

Mama:

Wel lastig dat je namen in 2 klassen moet onthouden. En leuk om alleen te draaien in de klas op dinsdag. Astrid heeft trouwens gelijk met de brug. Misschien moeten jullie met z'n drietjes lachen naar de brugwachter!!
    Wel blijven schrijven hoor, want wij horen bij jullie vaste fans.
    Knuffel en veel succes alle drie.

• 07 Maart 2012 - 12:18

Marit:

Hee bianciee

Ik lees je verslagen trouw elke dag, maar geef inderdaad niet altijd een reactie,,
    Maar jij reageert ook dan niet als ik wel heb gereageerd.. :-? hahaha
    Lijkt mij ook wel lastig hoor dat je 2 groepen hebt. Dan bouw je toch minder snel een band op met die kids. Maar een voordeel is dan weer wel, als een klas niet zo leuk is heb je hem gelukkig maar een paar dagen haha.
    Het is natuurlijk ook weer heel leerzaam. En daarvoor zit je daar..

Hier in Nederland is het koud! Die foto's van jou zien er zo heerlijk uit..

En ik las op fb dat je gaat partyen met Bob Sinclar.. Vet leuk!

Nou is dit een reactie of is dit een reactie hahah..

kus van je trouwe lezer!
    xxxxxx

• 07 Maart 2012 - 15:09

Mike Handgraaf:

hier nog een reactie!

ik was gister te moe om nog geconcentreerd dit hele verhaal te lezen dus vandaar dat ik een beetje laat ben:p

leuk om te zien dat je zo geliefd ben daar:D

had ik ook niet anders verwacht natuurlijk (h)
    hier is het op het moment regenachtig en zoals je al wist moest ik vannacht weer krabben(niet dat ik dat gedaan heb, auto starte en wachten werkt ook prima)

en dan zie ik hier alleen maar staan strand strand strand misschien dat je wat meer fans behoud als je ze niet zo jaloers maakt!!!!

ik blijf in iedergeval lezen en reageren dus keep up the good work voor die die-hard fans!!!!

ik ga me nu maar is even snel verder aankleden dalijk kom ik nog te laat op et werk. spreek je waarschijnlijk vannacht nog wel ff

Xxxx

• 07 Maart 2012 - 21:30

Bianca Bauer:

Super leuk dat jullie allemaal hebben gereageerd, dan herinner ik me weer even waarom ik het doe :)

Dan nu mijn reacties, anders krijg ik ruzie met Marit :P haha

@ Selina: Haha nou ik ben niet bekeerd hoor haha. Ja meestal zijn we rond 2 uur thuis. Op woensdag hebben ze vergadering en kan het wel eens 3 uur worden, maar vandaag zijn wij niet gegaan. En skypen: Ja! gaan we doen.

@ Astrid: Twee groepen is zeker pittig, maar wel een grote uitdaging! Inderdaad dat zal ik ook gaan doen en sommige lessen die ik zelf maak kan ik wel 2 keer uitvoeren en dat is dan wel weer leuk :).
    Wanneer de brug open gaat weten we niet. Zou best kunnen dat het op vastgestelde tijden open gaat, maar dat moeten we maar even uitzoeken en anders nemen we de tip natuurlijk ter harte. Of hij werkt is een tweede haha

@ de leukste mamsie: Jaa ik vind het ook super leuk, alleen ben ik een beetje bang voor dat godsdienst hier. Ze bidden 7 keer per dag ofzo en hebben heeeeel veel liedjes erover. Deze kan ik natuurlijk nooit zo snel uit mijn hoofd leren dus daar moet ik echt mee aan de slag. Vandaag was ook leuk, maar dat komt vanavond in mijn verslag :D KUS KUS!!

@ Marit: Gelukkig maar!! Nee hoeft ook niet elke dag als ik nu maar weet dat mensen het lezen haha.. Anders voelt het alsof je het voor lucht doet :P haha. En je ziet het ik reageer!!! :D De twee groepen zijn beide leuk, wel druk, maar leuk dus daar zal het niet aan liggen. Nou ik zal je geruststellen.. Hier is het momenteel ook rotweer! Het regent veel en ik heb het zelfs koud :P haha. We hopen dat het vrijdag mooi is, want dan kunnen we weer lekker bakken op het strand aangezien vrijdag onze vrije dag is!!

@ Mike: Zoals je bij de reactie van Marit leest heb ik ook niet meer het ideale weer, dus don't worry!! hahaa en ik weet nu waarvoor ik het doe haha!