Teacher, teacher, teacher ...
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Bianca
05 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Hoi Allemaal!
Vandaag was het tijd voor mijn eerste stagedag. Zoals jullie weten loop ik stage in twee groepen 3. Op maandag en dinsdag zal ik stage lopen in groep 3B bij Juf Rosita en op woensdag en donderdag in groep 3A bij juf Eefje.
Beide mentoren had ik vorige week woensdag al ontmoet. Rosita is een leuke vrouw met veel humor. Eefje is rond mijn leeftijd (wordt 23), dus dat is wel erg gezellig! We zijn gaan lopen naar stage en moesten om kwart voor 6 opstaan. Erg vroeg als je bent wezen stappen haha. We liepen naar stage en precies op de helft begint het natuurlijk weer te regenen. Hebben wij weer… wil je sportief doen, krijg je stank voor dank haha.
Ik ben vandaag gestart in de groep van juf Rosita. In deze groep zitten 24 kinderen, waarvan 11 meisjes en 13 jongens. Toen ik binnen kwam hoorden je de leerlingen al praten: Hey, we’ve got a new teacher! Meteen wilde ze alles van me weten. En ik heb wel 100 keer gehoord: Teacher you’ve got nice hair, teacher I like you’re earrings! Hahaha zo schattig die kleine kindjes. De hele dag waren ze in de weer met wie mijn hand mocht vasthouden, want knuffelig dat zijn ze wel. Op een gegeven moment hingen er 5 kinderen aan mijn arm haha.
Op maandagochtend start de school altijd met een weekopening. De leerlingen stellen zich, net als in elke pauze, op in twee rijen. De jongens rij en de meisjes rij. Zo lopen ze naar beneden en stellen zich per groep op langs de vlaggen. Allereerst werd de Nederlandse vlag gehesen. De leerlingen zongen met de hele school het eerste couplet van het Wilhelmus. Vervolgens werd de vlag van Sint Maarten gehesen en werd het 1e couplet van volkslied van Sint Maarten gezongen. Helaas begon het toen te regenen en moesten we ons met de hele school verplaatsen naar het overdekte gedeelte. Hier werd nog gebeden en een toneelstukje opgevoerd door groep 6 over het woord van de week: passover.
Hierna keerden de groepen terug naar hun lokalen en begonnen de lessen. Het lesgeven gebeurt allemaal in het Nederlands. De leerlingen krijgen klassikaal les en geven veel in het Engels antwoord. De leerlingen doen hun best om in het Nederlands te antwoorden, maar het blijft een lastige taal. Het vak godsdienst is het enige vak, dat in het Engels wordt gegeven, omdat dit de taal is waarin de leerlingen les krijgen in de kerk en zo kunnen de meeste leerlingen zich ook makkelijker uitdrukken.
Opvallend hier in de groepen is dat ze werken met verschillende hoeken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een knutselhoek, computerhoek, leeshoek, godsdiensthoek en een speelhoek. Elke hoek is leuk ingericht en daar liggen spullen, waarmee de kinderen aan de slag kunnen gaan. De methodes die ze hier gebruiken komen uit Nederland. Zo gebruiken ze Alles Telt voor rekenen en Veilig leren lezen voor het leesonderwijs.
Tijdens het verhaal van het leesonderwijs gebeurde er iets grappigs wat ik even moet delen. De juf begon over een baard en wat dit is. De leerlingen zeiden dat dit leek op een mustache (een snor). De juf zei dat dit alleen bij mannen zo was, waarop er een meisje haar vinger op stak en zei: ‘’But teacher, my mother has a mustache too’’.. Rosita en ik keken elkaar aan en ik kon even niet stoppen met lachen :P Wat zijn kinderen toch goudeerlijk hé haha!
Kortom, een erg leuke stagedag met veel verrassingen en nieuwe indrukken. Ik heb echt veel zin om te gaan beginnen en morgen zullen we starten in de kerk. Dit is maandelijks en zal met alle onderbouw groepen zijn.
Na stage zijn we snel naar de supermarkt gereden om eten in huis te halen. Thuis gauw gegeten en hup bikini’s aan!! We hebben niet zo lang op het strand gelegen, omdat ik met mijn moeder een skype-date had. Helaas kwamen we er al gauw achter dat we in de file stonden. Dit eiland is zo overbevolkt en als de Regatta dan ook aan de gang is, dan is het een zooitje haha. In totaal hebben we 45 minuten in de file gestaan, omdat de brug open stond. En nee het is geen smoes! Gelukkig toch nog kunnen skypen en daarna de heerlijke wraps gegeten made by Laura!
Na het avondeten zijn we lekker op ons bed gaan zitten en hebben ieder ons verslag getypt voor vandaag.
Ik hoop dat morgen minstens zo leuk wordt als vandaag en dat ik veel bij zal leren tijdens deze stage. Zo… nu zijn jullie weer bijgepraat! Morgen probeer ik foto's te maken en zal ik ze bij mijn reisverslag plaatsen.
Veel liefs,
X Bianca
Veel liefs,
X Bianca
06 Maart 2012 - 07:14
Marit:
Heee meisiee!!
Echt super leuk om te horen dat je een leuke stage hebt!!
En die kleine kinderen zijn toch best schattig he. Haha.
Straks word je nog een onderbouwjuf haha.
Eigenlijk hebben we vanavond een skype date maar ik ben gewoon thuis. Misschien is het tijd dat ik zelf ook maar skype neem. (A)
Veel plezier weer vandaag op stage!!
Dikke kus Marit -
06 Maart 2012 - 15:15
Marieke:
Hey meis,
Klinkt als een super leuk begin van je stage. Ik ben vandaag ook weer in mijn klas begonnen, gisteren studiedag. Oh wat hadden die kids een verhalen!
Véél plezier deze week en als je iets nodig hebt van VLL (wat ik kan mailen natuurlijk) dan hoor ik het wel...
Dikke knuffel Mriekje -
06 Maart 2012 - 17:44
Mama:
Hoi lieverd,
Weer een leuk verslag, had alles al via skype uit eerste hand gehoord natuurlijk. Heb je mevrouw "moustache" al ontmoet?
Hoop dat de 2e dag net zo leuk was en de rest van je stage ook zo blijft.
Dikke knuffel en groetjes aan Laura en Melinda. Hoop niet dat wij regen hebben als we straks komen.
mama